« نمایشگاه های بینالمللی شهر پايدار» با محورهای اصلی مدیریت شهری هوشمند، اقتصاد پایدار، انرژیهای نو و تجدید پذیر، حمل و نقل سبز و پایدار، حفظ محیط زیست، حوزههای ساختمان پايدار و هوشمند، دولت هوشمند، تجهیزات و زیرساختهای اطلاعاتی و ارتباطی، پژوهش، اقتصاد نوآوری و دانش بنیان، پایداری اجتماعی و امنیت در شهرهای هوشمند، بزرگترین گردهمایی مشترک ارگانهای دولتي و شرکتهای خصوصی است که نقش بسیار مهمی در توانمندسازی شهرها و زندگی شهر نشینی امروز و تصمیمگیری بهتر خدمات دهندگان و مدیران شهری و به منظور ارائه مطلوب خدمات نوین شهری و پایداری صنایع و زیرساخت های لازم دارد. این نمايشگاه با رویکرد توسعه بازار شهر پايدار، ارتقای کیفیت زندگی در شهرها، ایجاد زمینه مناسب در راستای تعامل موثر با نخبگان شهري، بهرهگیری بهینه از ظرفیتهای موجود در حوزه خدمات شهري شهرهای موفق، استفاده مؤثر از تجربیات شهرهای پايدار و موفق دنيا، آشنایی با حمل و نقل سبز و پایدار و معرفی آخرین دستاوردهای روز دنیا و توسعه رویکرد پایدار در تمامی فعالیت های توسعه ای در حوزه شهری و صنایع و خدمات وابسته به زندگی امروز برگزار میگردد.
شهرهای ایران، مانند شهرهای دیگر جهان، با مشکلات و چالشهای مختلفی در زمینه پایداری مواجه هستند. ترافیک و آلودگی هوا، مشکلات آب و تأمین آب، مسائل زیست محیطی، آلودگی هوا، تخریب محیط زیست، کاهش تنوع زیستی، و مشکلات مرتبط با مدیریت پسماندها، نقص در برقراری ارتباطات و دسترسی به زیرساخت های فناوری اطلاعات، بحران مسکن، مدیریت شهری ناکارآمد، تحمل ناپذیری گرمای شهری و مشکلات اقتصادی، میتوانند تأثیر مخربی بر کیفیت زندگی شهروندان و تداوم فعالیت صنایع داشته باشد. رفع این چالشها و مشکلات متنوع تنها از طریق سیاستگذاری، مدیریت و برنامهریزی صحیح، منسم و هدفمند امکان پذیر خواهد بود که خود نیازمند بسترهایی برای ارتقای آگاهی عمومی، آشنایی با فناوری های پایدار، شناسایی و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری، تبادل تجربیات و دانش، ترویج مسئولیت اجتماعی شرکت ها و ایجاد مشارکت های استراتژیک ملی و منطقه ایست که یکی از مستعدترین بسترها در نمایشگاه بین المللی شهر پایدار فراهم آمده است.
صنایع نیز میتوانند در اثر بی توجهی، با مشکلات و مخاطرات پایداری متعددی مواجه شوند. مشکلات پایداری صنایع در ایران شامل مصرف بالای انرژی و انتشار گازهای گلخانهای و همچنین افزایش هزینههای تولید، آلودگی زیست محیطی، قدیمی شدن تجهیزات و بهره وری پایین، عدم استفاده از فناوریهای نوین و افزایش منابع مصرفی و کاهش بهرهوری، مشکلات مالی و تامین نقدینگی و توان سرمایهگذاری در پروژههای پایداری و بهبود فرآیندها، مسائل سازمانی مانند مدیریت کارکنان، توسعه مهارتهای کارگران، و کیفیت محصولات می شود. با وجود این مشکلات، امکان اجرای تدابیری برای افزایش پایداری صنایع و کاهش تأثیرات منفی آنها بر محیط زیست و اقتصاد وجود دارد. این تدابیر میتوانند شامل بهروزرسانی تکنولوژیها، بهینهسازی فرآیندها، کنترل آلودگیها، و توسعه استراتژیهای پایداری باشند. مفهوم پایداری در صنایع به معنای توسعه و عملکرد صنعتی در حالی است که تلاش میکند منابع طبیعی و محیط زیست را محافظت کرده و نیازهای نهادهای اقتصادی و اجتماعی را، بدون ایجاد ضررهای جبران ناپذیر برای محیط زیست و اجتماع، برآورده سازد. صنایع می توانند با رویکرد پایدار به حفظ منابع طبیعی، کاهش آلودگی و انتشار گازهای گلخانهای، توسعه فناوریهای نوآورانه، مسئولیت اجتماعی، ارتقای ایمنی و بهداشت محیط کار به عنوان مهمترین مسائل پایداری بپردازند.
نمایشگاه بین المللی شهر پایدار به عنوان بزرگترین گردهمایی و تنها رخداد صنعتی و تجاری حوزه پایداری شهری و صنعتی در کشور كه تمامی فعالین، مسئولین و مخاطبین اصلی در آن گرد هم می آیند، بستر لازم برای سیاستگذاری ها، برنامه ریزی ها و فرهنگسازی و ترویج مفاهیم پایداری شهری را فراهم می آورد و حضور در نمایشگاه شهر پایدار برای صنایع میتواند به ایجاد فرصتها، و دستیابی به فواید متعددی نظیر نمایش محصولات و تکنولوژیهای جدید، تبیین ظرفیت ها، ایجاد شبکههای حرفهای، آگاهی از رقبا، تبلیغ و ترویج، و تحقیق و توسعه منجر شود و به افزایش نوآوری، تبیین فرصتها، و ایجاد ارتباطات حیاتی برای صنایع کمک کند و با بهره مندی از برنامه های جانبی متنوع و ارزنده نظیر کارگاه ها، پنلهای گفتگوی تخصصی و ایستگاه های جانبی، در محیط رقابتی این نمایشگاه ها تکمیل گردد. همچنین صنایع می توانند با استفاده از فرصت مشارکت در نمایشگاه با بیان و ارائه مسائل و چالش های اساسی خود به شرکت های دانش بنیان و نوآور شرکت کننده در نمایشگاه، در یک مدل نوآوری باز، به تضمین بقای صنعت و همچنین محافظت از محیط زیست و بهبود شرایط اجتماعی و اقتصادی خود با راهکارهای نوآورانه بپردازند.